Tandem


”Varje sekund är värd miljoner”
”Den ultimata frihetskänslan”

Det är svårt att beskriva för den som inte provat, men för den som provat behövs inga ord.


OM TANDEMHOPPET

När du kommer till flygfältet blir du omhändertagen av våra mycket erfarna tandempiloter. Du kommer få låna overall, hjälm, glasögon och sele av oss. Därefter kommer tandempiloten berätta allt du behöver veta inför ditt första fallskärmshopp.

TA GÄRNA MED EGNA HANDSKAR. Detta för att minimera delad användning av klubbens materiel och minska eventuell smittospridning.

Efter genomgången på marken vinkar vi hejdå och sätter oss i flygplanet som är Sveriges enda Cessna 206 Turbin. Den tar oss till 4000m på ca 18minuter. Där kommer vi öppna dörren och kasta oss ut i den underbara luften. Frifallet pågår i ca 60sekunder och på 1500meter bromsar vi in lugnt och stilla med den stora fallskärmen. Sedan följer en mjuk fallskärmsflygning på ca 6min ner till marken.


Få hoppet filmat

Vill du fånga upplevelsen på bild har vi flera duktiga fotografer som kan dokumentera det fria fallet med video- och stillbildskamera på hjälmen. Fotograf beställer du i samband med bokning.


VILLKOR

I stort sett alla kan genomföra ett tandemhopp. Det finns ingen övre åldersgräns, men den undre åldersgränsen är 12 år (om du är under 18 år behöver du målsmans tillstånd). Det är tre kriterier du måste uppfylla för att få hoppa:

Hälsa
Det räcker med att du är allmänt frisk. Vid betänkligheter rekommenderas att du kontaktar din behandlande läkare. Du får skriva på en hälso- och ansvarsdeklaration där du bekräftar att du är fullt frisk och att du har förstått att tandemhoppning innebär vissa risker. Handikapp är oftast inte något hinder men hoppet måste då diskuteras tillsammans med den tandeminstruktör som ska genomföra hoppet

Längd och vikt
För att selen som du är fastspänd med ska passa får du inte vara kortare än 140 cm eller väga mer än 100 kg. Vi tillämpar även en maximal längd på 200 cm

Alkohol/droger
Du får inte vara påverkad av droger eller alkohol vid hopptillfället. Då det bedrivs flygtrafik på ett hoppfält är all förtäring av alkohol eller droger totalt förbjuden på fältet enligt Luftfartverkets regler.

Avbokning/Missad tid
I samband med sjukdom debiteras ingen avgift och du kan boka av när du vill, detta för att minimera smittspridning.
Missar du din bokade tid, debiteras du 1.000kr via faktura.


FÖRSÄKRING

När du genomför ditt tandemhopp hos oss i Fallskärmsklubben Dala är du försäkrad genom Svenska Fallskärmsförbundets försäkringsbolag.


INFÖR HOPPET

Kläder
Ta med dig bekväma oömma kläder, träningsskor eller kängor.
TA GÄRNA MED HANDSKAR.
Detta för att minimera delad användning av klubbens materiel och minska eventuell smittospridning.

Tid
Den tid du bokade i bokningskalendern är den tid du förväntas
komma till flygfältet, det är inte den tiden du ska hoppa.

Väder
Vädret går inte styra över och är mycket svårt att förutspå. Eftersom fallskärmshoppning är mycket väderberoende kan därför ditt hopp bli uppskjutet eller behöva bokas om. Ring därför till oss innan du åker ut till fältet för att kontrollera aktuellt väder, 072-734 38 09.


BOKA/ÄNDRA DITT TANDEMHOPP

Läs mer om hur du bokar och ändrar nedan.


Har du fler funderingar kan du skicka din fråga till tandem@frittfall.nu